Feyenoord trekt goede vorm door tegen Groningen

Reacties

Feyenoord is bezig aan een sterke opmars. Thuis tegen FC Groningen boekte de ploeg van trainer Fred Rutten de derde overwinning op rij, maar ook de eerste competitiezege in De Kuip: 4-0.

Feyenoord trekt goede vorm door tegen Groningen

Feyenoord heeft de smaak duidelijk te pakken. Na de overwinningen op Go Ahead Eagles (4-0) en Standard Luik (EL, 2-1) boekte het zondagmiddag de derde zege op rij. En dat na de zwakke start onder leiding van trainer Fred Rutten. Uit de eerste zes Eredivisie-duels werden slechts vijf punten gepakt.

Rutten stelde tegen Groningen opnieuw dezelfde elf spelers op, waardoor de Rotterdamse talenten Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena andermaal plaats moesten nemen op de reservebank. Een keuze die gezien de prestaties, maar ook gezien het spel, volledig te rechtvaardigen is. De Rotterdammers waren tegen FC Groningen in de eerste helft namelijk heer en meester.

En dat verschil werd na ruim twintig minuten uitgedrukt in cijfers: 1-0. Na een knappe actie en een dito combinatie met Lex Immers schoot Colin Kazim-Richards fraai binnen. Ook in de tweede helft had Feyenoord het betere van het spel. En dat werd na 58 minuten beloond. Na een knappe voorzet van Karim El Ahmadi knikte Immers de tweede treffer van de middag binnen. Vlak voor die treffer incasseerde Johan Kappelhof zijn tweede gele kaart, waardoor Groningen verder moest met tien man.

Het slotakkoord was voor de invallers Jean-Paul Boëtius en Mitchell Te Vrede, die in korte tijd zorgden voor de 3-0 en de 4-0. Daarme rekende Feyenoord af met een zwakke serie in eigen huis. De club uit Rotterdam-Zuid was al vier thuiswedstrijden op rij zonder zege. Alleen Heracles (3) en FC Dordrecht (0) pakten dit seizoen - voorafgaand aan deze wedstrijd - minder punten in eigen huis.

Daarentegen zet Groningen de zwakke serie op vreemde bodem voort. FC Groningen verloor zondag alweer de vierde uitwedstrijd in de Eredivisie. In al die wedstrijden kwam de ploeg van trainer Erwin van de Looi niet tot scoren. Feyenoord klimt na de zege op Groningen naar de elfde plaats in de Eredivisie. De bezoekers zijn terug te vinden op de negende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.