Rutten ziet Feyenoord verbeteren en rekent op Immers

Reacties

Voortborduren op de zeges op Go Ahead Eagles (0-4) en Standard Luik (2-1). Dat is de opdracht die Feyenoord-trainer Fred Rutten zijn spelers meegeeft voor het thuisduel met FC Groningen van zondag.

Rutten ziet Feyenoord verbeteren en rekent op Immers

Met een overwinning kan Feyenoord, dat in vijf duels pas acht punten vergaarde, aansluiting krijgen met de subtop. 'We moeten de drie punten in eigen huis houden. De competitie is zeker zo belangrijk als de Europese wedstrijd van donderdag', aldus Rutten op de clubsite.

Volgens Rutten gaat het na weken van tegenslag de goede kant op met zijn elftal. Dan heeft hij het niet alleen over resultaten, maar ook over het vertoonde spel: 'Ik ben vooral tevreden over het feit dat de ploeg in een reeks van wedstrijden heeft laten zien dat het over de kracht beschikt om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Bovendien zie je dat er steeds meer automatismen in het elftal komen en de bezetting voor het doel beter wordt.'

Rutten kan tegen Groningen waarschijnlijk gewoon beschikken over Lex Immers. De aanvallende middenvelder liep donderdag tegen Standard Luik een hamstringkwetsuur op, maar die is niet ernstig. 'Uit het onderzoek bleek onder meer dat Lex zijn klachten op tijd heeft aangegeven, waardoor de schade meevalt. Hij lijkt inzetbaar tegen FC Groningen', vervolgt de trainer.

Van Beek
De coach vindt het jammer dat Sven van Beek vrijdag niet werd opgeroepen voor Oranje. De verdediger behoorde tot de voorselectie, maar viel af bij de laatste schifting. 'Toch is het vooral positief dat Sven in beeld is. Voor iemand die pas rond de twintig wedstrijden in Feyenoord 1 heeft gespeeld, kan ik niet ontevreden zijn over zijn ontwikkeling. Nu is het voor hem vooral een kwestie van ervaring opdoen. Ik ben blij dat bijvoorbeeld Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz hem helpen en de fijne kneepjes kunnen bijbrengen.'

Boulahrouz kan na de interlandperiode zijn eerste minuten namens Feyenoord 1 gaan maken. Rutten verwacht dat de rentree van de routinier niet ver weg is en dat hij wellicht maandag meedoet in het beloftenelftal van de Rotterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.