Feyenoord treft Kuban Krasnodar, AZ moet naar Griekenland

Feyenoord en AZ weten welke club zij treffen in de play-offs om Europa League-voetbal. De Rotterdammers treffen Kuban Krasnodar uit Rusland, AZ speelt tegen het Griekse Atromotis. De ploegen kennen geen onderlinge historie en treffen elkaar dus voor het eerst.

Feyenoord treft Kuban Krasnodar, AZ moet naar Griekenland

Beide Nederlandse ploegen hadden bij de loting in Zwitserland een beschermde status. De duels zullen worden afgewerkt op donderdag 22 en 29 augustus. Bij winst in het tweeluik is deelname aan de groepsfase een feit. Kuban is overigens de club die onlangs Aras Özbiliz verkocht aan Spartak Moskou voor naar verluidt tien miljoen euro.

Feyenoord ontliep Tromsø (Nor), SV Zulte Waregem (Bel), Pandurii Târgu Jiu (Roe) en FC Dila Gori (Geo), terwijl AZ van de vijf mogelijke tegenstanders AEL Limassol (Cyp), FK Aktobe (Kaz), FH Harnardfjördur (IJs) en Petrolul Ploiesti (Roe) weg kon strepen.

Vitesse werd donderdag uitgeschakeld door Petrolul en FC Utrecht blameerde zich een ronde eerder tegen het Luxemburgse Differdange 03.

PSV zal het in de voorronde van de Champions League opnemen tegen AC Milan. Als die tweestrijd verloren wordt, wacht een plek in de de Europa League als troost.

Bekijk hier al onze video's