Feyenoord sterk in competitieduels op eigen terrein

• Feyenoord verloor maar één van zijn laatste 32 thuiswedstrijden in de Eredivisie (aan het begin van dit seizoen tegen FC Twente, 1-4). De overige 31 duels mondden uit in 26 zeges en vijf gelijke spelen.

Feyenoord sterk in competitieduels op eigen terrein

ADO Den Haag incasseerde in zijn laatste dertien uitwedstrijden op het hoogste niveau telkens minstens één doelpunt. De laatste clean sheet op vreemde bodem dateert van 23 november 2012 (0-3 bij NAC Breda).

Feyenoord bleef in vijf van zijn laatste zes thuisduels met ADO ongeslagen (W4, G1, V1).

In het thuisduel met FC Utrecht van vorige week (1-0 winst) kwam Graziano Pellè niét tot scoren. Het was voor het eerst sinds 10 februari dat de Italiaanse spits voor Feyenoord geen doelpunt maakte in De Kuip.

Jean-Paul Boëtius speelde tegen FC Utrecht vanaf de aftrap. Dit was de negende keer dat de buitenspeler van Feyenoord in de basis begon tijdens een thuisduel in de Eredivisie. Geen van die wedstrijden werden verloren (W7, G2).

ADO ondernam in de eerste zeven speelronden van dit seizoen de minste doelpogingen (58). Daarmee moet worden aangetekend dat de ploeg van Maurice Steijn samen met Vitesse een wedstrijd minder speelde dan de overige Eredivisieploegen.

Daarnaast is het opvallend dat ADO Den Haag ook de minste doelpogingen kreeg te verwerken: slechts 54 tot nu toe.

ADO is ook het makkelijkst te passeren. Van de genoemde 54 doelpogingen werden er twaalf omgezet in een treffer (22,22 procent).

ADO slaagde er in zijn laatste negen bezoekjes aan De Kuip telkens in om minimaal één treffer te maken.

Feyenoord maakte in zijn laatste elf thuiswedstrijden telkens minimaal één doelpunt.

Samenstelling: Jasper Steppé & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's