Feyenoord spaart Elia tegen Zorya: 'Hij is klaar voor Ajax'

Reacties

Feyenoord treedt donderdag in het Europa League-duel met Zorya Luhansk aan zonder Eljero Elia. De buitenspeler werkt toe naar de Klassieker van zondag tegen Ajax.

Feyenoord spaart Elia tegen Zorya: 'Hij is klaar voor Ajax'

'Elia zit morgen niet bij de selectie. Met hem nemen we geen risico en in Europa kan je maar achttien man selecteren', aldus Van Bronckhorst woensdag tijdens de persconferenie over zijn aanvaller. 'Elia zal morgen een goede training afwerken. Hij is klaar voor de Klassieker.' Maandag vierde Elia zijn rentree bij de beloften. De buitenspeler, die kampte met een schouderblessure, deed ruim een uur mee tegen Jong ADO Den Haag.

Volgens Van Bronckhorst en Karim El Ahmadi, die ook aanschoof bij de persconferentie, is Zorya Luhansk niet te vergelijken met het elftal dat 782 dagen geleden tijdens de play-offs van de Europa League in de slotfase sneuvelde door een goal van Elvis Manu.

'Zorya heeft het Manchester United en Fenerbahçe heel moeilijk gemaakt. Ze zijn sterker dan twee jaar geleden', aldus Van Bronckhorst in aanloop naar het derde groepsduel in de Europa League. In augustus 2014 leek Zorya op weg naar een stunt in De Kuip, maar redde Manu vlak voor tijd de meubelen voor de Rotterdammers: 4-3.

'We treffen een heel ander Zorya dan twee jaar terug. Een ploeg met karakter en scorend vermogen', blikte El Ahmadi vooruit. Na twee wedstrijden in de groepsfase bezit Feyenoord drie punten, twee meer dan Zorya Luhansk. De Oekraïners spelen met andere woorden met het mes op de keel in De Kuip. 'We zijn goed voorbereid op Zorya. Zij zullen wachten op een fout van ons, dus we moeten niet alles open gooien.'

Van Bronckhorst denkt dat de 'dubbel' met de huidige nummer drie van Oekraïne 'bepalend' voor het verdere verloop van de groep zal zijn. 'We weten dat we thuis altijd kansen krijgen, ook Europees. Daar zullen we morgen heel scherp op moeten zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.