Feyenoord schrijft na tien jaar weer zwarte cijfers

Reacties

Feyenoord heeft op de eigen website de jaarcijfers van het seizoen 2013/14 gepresenteerd. Zoals al bekend was heeft de Rotterdamse club voor het eerst in tien jaar een positief eigen vermogen. De torenhoge schuld is definitief verleden tijd.

Feyenoord schrijft na tien jaar weer zwarte cijfers

Feyenoord had vier jaar geleden nog een negatief eigen vermogen van 35 miljoen euro. Per 30 juni 2014 is die schuld omgezet in een positieve balans van drie miljoen. Dat is twee jaar eerder dan gepland, want de doelstelling was dat dit uiterlijk aan het einde van de jaargang 2015/16 zou moeten zijn gerealiseerd.

Algemeen directeur Eric Gudde voert drie redenen aan voor het financiële herstel. 'De kapitaalinjectie van de Vrienden van Feyenoord, de forse ombuigingsoperatie naar positieve operationele resultaten en de gerealiseerde transfers hebben alle drie, ook in samenhang met elkaar, geleid tot dit resultaat. Dit is om trots op te zijn.'

Aan het vertrek van Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi, Graziano Pellè en Stefan de Vrij hield Feyenoord afgelopen zomer alleen al ruim dertig miljoen euro over. Daartegenover stond de komst van acht nieuwe spelers voor een totaalbedrag van bijna negen miljoen, met Jens Toornstra en Bilal Basaçikoglu als duurste aankopen.

Gudde benadrukt dat dat past in het nieuwe beleid van Feyenoord. 'Uiteraard gaan we nu geen gekke dingen doen. Maar, en dat is met de transfers van Basaçikoglu en Toornstra al gebleken, het wordt nu wel steeds beter mogelijk om daar waar nodig ook weer te investeren in dat waar het natuurlijk allemaal om draait: het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.