Feyenoord raakt totaal niet in paniek van achterstand

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In De Kuip treffen Feyenoord en Sparta Rotterdam elkaar in de derby van Rotterdam.

Feyenoord raakt totaal niet in paniek van achterstand
Speelronde: 15
Aftrap: zondag 4 december, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Tijdens de voorbije vijf speelrondes kwam Feyenoord slechts eenmaal tot winst, tegen PEC Zwolle (3-0). De Rotterdammers consolideerden afgelopen weekeinde slechts op doelsaldo hun eerste plaats. Met een balans van vier zeges, vijf remises en vijf nederlagen is Sparta Rotterdam een klassieke middenmoter.

• Feyenoord en Sparta Rotterdam ontmoeten elkaar in Eredivisie-verband voor de 52ste keer in De Kuip. De thuisploeg hield 32 keer de punten in eigen huis, moest tien keer een remise toestaan en ging negen keer onderuit.

• In het seizoen 1999/2000 kwam Sparta voor het laatst tot winst in De Kuip. Het werd 1-2 voor de bezoekers. Een jonge Nourdin Boukhari nam het winnende doelpunt voor zijn rekening.

• Feyenoord is dit seizoen het synoniem voor veerkracht. De brigade van coach Giovanni van Bronckhorst verzamelde liefst negen punten in wedstrijden waarin het op achterstand kwam. Vorige week werd nog met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht ondanks een 3-1 achterstand.

Michiel Kramer behoedde Feyenoord zondag voor een nederlaag tegen FC Utrecht.
Michiel Kramer behoedde Feyenoord zondag voor een nederlaag tegen FC Utrecht.

• Op de 'aluminium-ranglijst' gaat Feyenoord aan de leiding. De Rotterdammers raakten al tien keer de paal of de lat, het vaakst van alle clubs.

• Helaas voor Sparta ligt er geen kunstgras in De Kuip. De ploeg van Alex Pastoor veroverde dit seizoen liefst zestien van zijn zeventien punten op de artificiële ondergrond. Het enige punt dat Sparta pakte op natuurgras was de 1-1 bij FC Groningen.

• Loris Brogno, die afgelopen weekeinde een akkefietje had met Pastoor, staat al op zeven treffers. De laatste speler van Sparta die in dit stadium van het seizoen al zo vaak had gescoord was Ali Elkhattabi in het seizoen 2000/01. Ook Elkhattabi stond op zeven goals.

• Sparta is bezig aan een horrorreeks als het gaat om uitwedstrijden op het hoogste niveau. De Rotterdammers zetten slechts één van hun laatste achttien Eredivisie-duels op vreemde bodem in winst om, de 0-3 bij PEC Zwolle eerder deze jaargang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.