Feyenoord opent 2015 met nipte oefenzege op Emmen

Feyenoord is het kalenderjaar 2015 begonnen met een nipte overwinning op FC Emmen, de huidige nummer vijf van de Jupiler League. Het oefenduel in Rotterdam eindigde uiteindelijk in 2-1.

Trainer Fred Rutten liet onlangs aan Voetbal International weten de winterstop aan te grijpen om te experimenteren. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ruimde hij basisplaatsen in voor Anass Achabar en Wessel Dammers, terwijl Jens Toornstra op tien speelde en niet aan de rechterkant.

De Rotterdammers begonnen sterk met kansen voor Achabar, Toornstra en Jean-Paul Boëtius. Laatstgenoemde stoomde na enkele minuten al op het doel van FC Emmen af, maar stuitte op doelman Marko Meerits. Even later was het wel raak. Uit de voorzet van Toornstra kon Boëtius afronden. De linksbuiten oogde fris en gretig en liet bij tijd en wijle fraaie staaltjes zien.

Voor de rust zette Colin Kazim-Richards vanaf elf meter de marge op twee. In de tweede helft dicteerde Feyenoord het spel, maar werd de score niet verder opgevoerd. Sterker nog, de bezoekers bepaalden in de slotfase via Niklas Tarvajärvi zelfs de eindstand in Rotterdam: 2-1. Een matige afsluiter van een wedstrijd waarin A-junioren Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop hun officieuze debuut maakten in het eerste elftal. Het talentvolle duo gaat ook mee op trainingskamp.

Moulijn
Feyenoord stond bij het openingsduel ook stil bij het overlijden van Coen Moulijn. Exact vier jaar geleden overleed de legendarische linksbuiten. Voorafgaand aan de wedstrijd heeft de weduwe van Moulijn samen met de directie van Feyenoord een krans gelegd bij het standbeeld van haar man. De fans applaudisseerden als eerbetoon aan de vroegere nummer 11 in de elfde minuut van de wedstrijd een minuut lang.

De selectie van Feyenoord vertrekt maandag naar Dubai voor een trainingskamp. Tot 11 januari blijft de spelersgroep van trainer Fred Rutten in Qatar om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers hervatten op zondag 18 januari de competitie in eigen huis tegen FC Twente.