Feyenoord ook na vierde oefenduel zonder tegengoals

Ook de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft een overwinning opgeleverd voor Feyenoord. De ploeg van trainer Ronald Koeman was met 5-0 te sterk voor Hoofdklasser ASWH.

De Rotterdammers, die eerder SC Feyenoord (0-7), FC Horst (0-10) en HHC Hardenberg (0-6) hadden verslagen, begonnen moeizaam aan de wedstrijd in Hendrik-Ido-Ambacht. In de 35ste minuut kreeg Feyenoord ook een tegenvaller te verwerken, toen Ruben Schaken vanwege een blessure naar de kant moest. Op dat moment was er nog niet gescoord.

Nog voor rust scoorde Feyenoord twee keer. Na een kopbal van Stefan de Vrij tikte Graziano Pellè in de veertigste minuut van dichtbij binnen en kort daarna maakte Tonny Vilhena uit een strafschop 0-2. In de tweede helft liepen de bezoekers via Elvis Manu, Ruud Vormer en Matthew Steenvoorden uit naar 0-5.

Voor Feyenoord komt er zo een einde aan de tournee langs amateurclubs. FC Dordrecht is op 20 juli de eerste proftegenstander in de voorbereiding, daarna volgen nog duels met Hellas Verona en Getafe.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.