Feyenoord Onder-19 als groepswinnaar door in Youth League na knappe comeback

Reacties

Feyenoord Onder-19 heeft de groepsfase van de UEFA Youth League afgesloten als groepswinnaar. De al geplaatste ploeg van Robin van Persie leek bij Celtic de bietenbrug op te gaan, maar won in blessuretijd alsnog: 2-3. Omdat Lazio Atlético Madrid versloeg, vieren de Rotterdammers extra feest.

Feyenoord Onder-19 als groepswinnaar door in Youth League na knappe comeback
© Screenshot
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord was na vier wedstrijden al verzekerd van een plek in de volgende ronde, maar toch stond er tegen Celtic nog het nodige op het spel. Bij winst van Feyenoord en verlies van koploper Atlético Madrid zouden de Rotterdammers doorgaan als groepswinnaar.

Vanaf de zijlijn zag Van Persie echter een slap Feyenoord in Schotland, dat al na zeven minuten een achterstand incasseerde dankzij een goal van Lewis Dobbie. Celtic kwam een stuk sterker voor de dag en drukte Feyenoord achterover. Dat resulteerde voor rust in de 2-0 van Daniel Kelly. De dubbele achterstand dwong Van Persie een driedubbele wissel te doen.

Feyenoord kwam na rust beter voor de dag en kreeg in de slotfase ook de verdiende aansluitingstreffer van Aymen Sliti. Omdat hekkensluiter Lazio op voorsprong was gekomen tegen Atlético, wist Feyenoord dat het bij een zege op Celtic door zou gaan als groepswinnaar. Van Persie schreeuwde zijn troepen naar voren, zag de 2-2 van Nesto Groen worden afgekeurd wegens buitenspel, maar kon wel juichen door de gelijkmaker van Thijs Kraaijeveld. Diep in blessuretijd scoorde Groen alsnog, waardoor Feyenoord doorgaat als groepswinnaar: Lazio wist de voorsprong op Atlético Madrid vast te houden.

Feyenoord weet volgende week maandag welke club het treft in de achtste finale van de Youth League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.