Feyenoord met Jørgensen en zonder El Ahmadi naar Deventer

Reacties

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van komende zondag gewoon een beroep doen op Nicolai Jørgensen. Voor Karim El Ahmadi komt de Eredivisie-wedstrijd te vroeg.

Feyenoord met Jørgensen en zonder El Ahmadi naar Deventer

Laatstgenoemde was er donderdagavond in het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-1) ook niet bij vanwege een voetblessure. Van Bronckhorst, die Brad Jones niet ongeschonden uit de strijd met de Europa League-opponent zag komen, geeft op de Feyenoord-site aan dat El Ahmadi langer nodig heeft voor zijn herstel. 'We zullen van dag tot dag bekijken hoe de blessure zich ontwikkelt. Ik heb goede hoop dat hij na de interlandbreak weer aan kan sluiten.'

Tijdens het duel ontstonden er ook zorgen over Jørgensen. De maker van het openingsdoelpunt kreeg volgens de Rotterdammers mede vanwege het veld last van zijn scheenbeen en werd in de rust uit voorzorg gewisseld. De Eredivisie-topscorer, die voor de koploper al acht keer scoorde in de competitie, is er zondag in Deventer (aftrap 16.45 uur) gewoon bij.

Na de rode kaart voor Eric Botteghin bleef Feyenoord in de tweede helft knap overeind tegen Zorya. Van Bronckhorst was blij met wat hij zag van het tiental. 'De spelers hebben opnieuw aangetoond dat het qua spirit en karakter goed zit in deze ploeg. De wedstrijd heeft kracht gekost, maar het is niet zo dat de spelers helemaal kapot waren.'

Vilhena
Na de Europa League-wedstrijd werden de sportieve prestaties direct weer in perspectief geplaatst in de voor Feyenoord moeilijke week. De selectie van de Rotterdammers woonde vrijdagmiddag de begrafenis van de eerder deze week overleden moeder van Tonny Vilhena bij. 'Het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd en het heeft ook impact op het team. Er heerst een echt teamgevoel binnen de groep. We zijn er voor elkaar in goede en mindere tijden, zowel binnen als buiten de lijnen', aldus Van Bronckhorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.