Kuijt koestert punt en wil niet zeuren over arbiter

Volgens Dirk Kuijt mag Feyenoord trots zijn op het optreden bij Zorya Luhansk. De aanvoerder stelt dat het de Rotterdammers niet meezat in de Europa League-wedstrijd en dat het punt (1-1) ook het maximaal haalbare was.

Vlak voor rust stond het duel plotseling op zijn kop, toen Eric Botteghin zijn tweede gele kaart kreeg na een handsbal en de bal op de stip ging. 'Tot het penaltymoment zijn we niet in de problemen gekomen en hadden we de wedstrijd in onze handen. We kunnen heel erg gaan zeuren over de scheidsrechter, maar ik denk dat we er het maximale uit hebben gehaald', aldus Kuijt bij FOX Sports.

De captain liet doorschemeren zijn twijfels te hebben over of het daadwerkelijk een penalty was, maar wil niet klagen over de arbitrage. 'Volgens mij krijgt Eric hem tegen zijn hoofd of maximaal tegen zijn schouder aan. Maar dat is het voetbal, daar heb je soms mee te maken. Het zat gewoon heel erg tegen, voor Eric en ook voor het team. Én rood én een penalty, die Brad nog goed stopt en er dan ongelukkig ingaat.'

Feyenoord stond bij vlagen behoorlijk onder druk na rust, maar hield stand en kwam er op de counter nog regelmatig gevaarlijk uit. 'De manier waarop we reageren is denk ik de enige goede manier. We hebben heel veel karakter getoond', blikte Kuijt terug. De aanvallende middenvelder ging zelf na zeventig minuten naar de kant en begreep de beslissing van Giovanni van Bronckhorst om hem plaats te laten maken voor Bilal Basaçikoglu. 'Hij zorgde op de counter voor meer gevaar.'