Feyenoord krijgt gereduceerd Heerenveen niet klein

Reacties

Feyenoord speelde tegen SC Heerenveen bijna een halfuur tegen tien man, maar het kwam niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Feyenoord krijgt gereduceerd Heerenveen niet klein

Net als tegen ADO Den Haag speelden de Rotterdammers lang in overtal, maar ook nu wist Feyenoord tegen een man minder niet te overtuigen. Net als in Den Haag was het uiteindelijk spits Mitchell te Vrede die trefzeker was, al zal hij van zijn 1-1, na een rake vrije trap van Hakim Ziyech, weinig mee hebben gekregen.

Het begin was voor SC Heerenveen. Na amper drie minuten mocht Luciano Slagveer opstomen en schieten, maar hij schoot net naast. Ook Ziyech had, uit een counter, al een goede schotkans, maar ook hij miste het doel van Erwin Mulder. Kort voor de rust kregen spitsen Te Vrede (Feyenoord) en Mark Uth (Heerenveen) nog goede kopkansen, maar halverwege stond het 0-0.

Die ruststand toonde goed aan waar bij beide ploegen nog het pijnpunt ligt: voorin. Zowel Feyenoord als Heerenveen zag deze zomer een topschutter van formaat vertrekken. De Rotterdammers raakten Graziano Pellè kwijt aan Southampton, terwijl Alfred Finnbogason de Friezen verruilde voor Real Sociedad.

De twee ploegen lieten vrijdag zien dat ze er nog altijd niet helemaal in geslaagd zijn om opvolgers te vinden voor de twee goalgetters. Feyenoord is nog op zoek naar een eerste spits, voor die positie wordt vooral gekeken naar Bas Dost en John Guidetti. Bij Heerenveen mocht Mark Uth nog beginnen ten faveure van de niet geheel fitte aankoop Thomas Dalgaard, die op termijn vermoedelijk de eerste spits wordt.

Toch leek Te Vrede vlak na rust, net als vorige week, zijn waarde te tonen. Een fraaie voorzet van Jean-Paul Boëtius was op weg naar zijn hoofd, maar Te Vrede zag hoe Lex Immers - bij afwezigheid van de geblesseerde Jordy Clasie aanvoerder - de bal voor zijn hoofd wegplukte.

Rood
Nadat Heerenveen met een schot op de paal van Slagveer nog gevaarlijk was geweest, moesten de bezoekers met tien man verder. Middenvelder Joey van den Berg kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Ondanks dat zorgde Ziyech, direct nadat spits Uth eruit ging voor verdediger Jukka Raitala, met een zeer fraaie vrije trap via de binnenkant van de paal voor de 0-1.

Die voorsprong bleef niet lang op het scorebord staan. Immers kopte een voorzet van Ruben Schaken achter doelman Kristoffer Nordfeldt. De goal werd uiteindelijk toegekend aan Te Vrede, die er echter geen weet van zal hebben gehad dat de bal via zijn kuit in het doel verdween. Desalniettemin was het voor hem zijn tweede (belangrijke) competitietreffer in evenzoveel duels. Het leverde Feyenoord dit keer slechts een punt op, hoewel Te Vrede in de slotminuut weer had kunnen scoren.

Het opvallendste moment in de slotfase kwam op naam van de Feyenoord-fans. Zij begeleidden Ziyech bij zijn wissel (hij verliet na 83 minuten het veld) met een luid applaus. De middenvelder zou in de belangstelling staan van Feyenoord, waarop de fans besloten hem alvast het gevoel te geven dat hij meer dan welkom is in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.