Feyenoord kan dupe worden van Oranje-succes

Reacties

Nu het Nederlands elftal op het WK een uitstekende basis heeft gelegd voor het bereiken van de tweede ronde, groeit bij Feyenoord de angst dat de belangen van de club in het geding komen.

Feyenoord kan dupe worden van Oranje-succes

Volgende week woensdag staat in Rotterdam de eerste training van de nieuwe voetbaljaargang alweer gepland. De nieuwe trainer Fred Rutten heeft op die dag de beschikking over al zijn spelers minus de Nederlandse deelnemers aan het WK. Dat zijn Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Terence Kongolo en Jordy Clasie (foto).

Binnen vijf weken (op 29 juli) wacht voor Feyenoord de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. Technisch directeur Martin van Geel omschrijft die aan Voetbal Internationals 'als misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar'.

Mocht Oranje ver reiken op het WK, dan zullen de vijf genoemde spelers (mits zij natuurlijk geen transfer maken) nauwelijks de tijd hebben om te herstellen van hun inspanningen in Brazilië.

Van Geel vraagt zich hardop af of het nog verantwoord is om deze internationals, die de ruggengraat van het Feyenoord-team vormen, dan te laten meespelen. 'Als ze in de zomer te weinig rust hebben, kan zich dat later in het seizoen wreken', is zijn verwachting. ‘Onze trainer Fred Rutten is dit allemaal aan het uitpuzzelen, maar het is duidelijk dat wij een probleem hebben als het Nederlands elftal tijdens het WK ver komt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.