Feyenoord in sober oefenduel niet langs Real Sociedad

Reacties

Feyenoord heeft in het laatste oefenduel voor de Champions League-ontmoeting met Besiktas van komende woensdag gelijkgespeeld. Tegen Real Sociedad kwam het niet verder dan 1-1.

Feyenoord in sober oefenduel niet langs Real Sociedad

Ondanks de dag van nationale rouw naar aanleiding van de vliegtuigramp met vlucht MH17, ging het oefenduel door. Wel werd er in alle soberheid gespeeld. De spelers droegen rouwbanden, er was een minuut stilte, de muziekkeuze was aangepast en de supporters van Feyenoord ontrolden als eerbetoon richting  de slachtoffers een enorm spandoek, met daarop de namen van de omgekomen passagiers.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd, die gold als generale repetitie voor het Champions League-voorrondeduel met Besiktas van woensdag, stonden de Spanjaarden binnen no-time op voorsprong. Aanvoerder Xabi Prieto leek de bal voor te willen geven, maar zag tot zijn eigen verbazing dat de bal over keeper Erwin Mulder heen in de verre hoek plofte.

De fans van Feyenoord ontvouwden een enorm spandoek als eerbetoon aan de omgekomen passagiers bij de vliegtuigramp met vlucht MH17.
De fans van Feyenoord ontvouwden een enorm spandoek als eerbetoon aan de omgekomen passagiers bij de vliegtuigramp met vlucht MH17.

Een paar minuten voor rust kwamen de Rotterdammers echter langszij. Een voorzet van rechtsback Sven van Beek werd door de Spaanse defensie gemist, waarna spits Mitchell te Vrede (foto) even worstelde met de bal voordat hij de 1-1 binnenschoot.

Na de pauze liet Feyenoord-trainer onder anderen jeugdspeler Rick Karsdorp, de vorig seizoen aan SC Cambuur verhuurde Elvis Manu en debutant Khalid Boulahrouz invallen, terwijl ook jongeling Joey Sleegers en WK-gangers Jordy Clasie en Terence Kongolo hun opwachting maakten. Mede omdat Feyenoord maar moeilijk tot kansen kwam, was 1-1 de eindstand in het sobere oefenduel.

Rondom de oefenduels van drie andere Eredivisionisten werd eveneens stilgestaan bij de vliegtuigramp. Bij zowel FC Den Bosch-Heracles Almelo (2-0, met twee rode kaarten voor Heracles), Almere City FC-SC Cambuur (1-4) als FC Twente-Konyaspor (0-0) droegen de spelers rouwbanden en werd begonnen met een minuut stilte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.