Feyenoord in last door traditionele voorjaarsdip Rutten

Reacties

De maanden april en mei halen niet het beste omhoog in de ploegen van Fred Rutten. Dat wordt ook dit seizoen weer duidelijk bij Feyenoord. De cijfers van de trainer in het voorjaar steken schril af tegen die in de rest van het jaar.

Feyenoord in last door traditionele voorjaarsdip Rutten

Rutten heeft inmiddels bij bijna driehonderd Eredivisie-duels op de bank gezeten als coach. Meer dan de helft van die 298 wedstrijden leverde een overwinning op (52,2 procent). Vooral in de herfst is zijn winstratio hoog, met respectievelijk 60 procent en 59,4 procent in oktober en november.

Waar in de herfst de ploegen van Rutten het goed doen, daar presteren zijn teams in het voorjaar juist uiterst mager. De Wijchenaar won in april en mei slechts 15 van de 45 Eredivisiewedstrijden, een percentage van 33 procent.

De recente resultaten van Feyenoord – na de 4-1 zege op AZ begin april leverden de volgende vier duels slechts twee punten op – bevestigen het beeld dat Rutten als trainer kampt met een voorjaarsdip. Voor de Rotterdamse club kan dat gevolgen hebben aangezien de derde plaats nog niet zeker is. Mogelijk moet Feyenoord via de play-offs Europees voetbal afdwingen. Als het laatste duel bij PEC Zwolle wordt gewonnen, is dat niet nodig.

(Bron: Opta)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.