Feyenoord in hoger beroep om crisisheffing

Reacties

Feyenoord gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Den Haag, die oordeelde dat de crisisheffing van ruim 650 duizend euro over 2012 in stand blijft. Dat maakt Feyenoord op de clubwebsite bekend.

Feyenoord in hoger beroep om crisisheffing

Door de crisisheffing moesten werkgevers in 2012 en 2013 zestien procent extra belasting betalen over salarissen van meer dan 150 duizend euro. Dat was tegen het zere been van de Nederlandse voetbalclubs, die in twee jaar tijd 16,5 miljoen extra moesten afdragen aan de belastingdienst vanwege de heffing.

Al in 2013 sprak KNVB-directeur Bert van Oostveen zijn onvrede uit over de maatregel. 'Sportorganisaties hebben het kapitaal op de werkvloer staan, in plaats van in de directiekamer. Dit maakt dat clubs onevenredig hard worden getroffen.'

Feyenoord-directeur Eric Gudde sloot zich in september 2013 op de clubwebsite bij hem aan: 'Bedrijven hebben in 2013 te horen gekregen dat de crisisheffing een eenmalige maatregel zou zijn. Als je het dan toch presteert opnieuw met deze maatregel te komen, ben je als overheid onbetrouwbaar.'

Disproportioneel
Feyenoord vindt dat het disproportioneel hard getroffen is door de crisisheffing en voerde in de rechtszaal aan dat de maatregel in strijd was met de Wet Loonbelasting en het discriminatieverbod in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dit protest werd verworpen.

Feyenoord is samen met Ajax, FC Twente, PSV en de KNVB ook nog verwikkeld in een juridische procedure om de crisistaks over het jaar 2013. In april 2013 werd een gezamenlijk protest van werkgevers over de heffing al verworpen. 'De werkgevers hebben niet aannemelijk gemaakt dat sprake is van een individuele buitensporige last', luidde destijds het oordeel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.