Feyenoord heeft beste reeks van alle Eredivisieclubs

Reacties

● Feyenoord speelt tegen SC Cambuur zijn laatste thuisduel van dit Eredivisieseizoen. Na zestien duels in De Kuip staan er elf zeges, twee gelijke spelen en drie nederlagen op de Rotterdamse balans (doelcijfers 39-16).

Feyenoord heeft beste reeks van alle Eredivisieclubs

● Feyenoord won zijn laatste zes wedstrijden in de Eredivisie, de beste reeks van alle clubs.

● Feyenoord hield in zijn laatste drie thuisduels de nul: tegen SC Heerenveen (2-0), Go Ahead Eagles (5-0) en RKC Waalwijk (2-0).

● Feyenoord verzamelde in 2014 in veertien competitieduels dertig punten. Alleen Ajax behaalde dit kalenderjaar meer punten (32).

● Feyenoord is met 34 doelpunten de meest productieve Eredivisieploeg van 2014. Ajax volgt met 25 treffers.

● Feyenoord en SC Cambuur staan in de Eredivisie voor de vijfde keer tegenover elkaar. De vier eerdere duels vielen stuk voor stuk uit in het voordeel van de Rotterdammers: vier zeges met twaalf goals voor en één tegen.

● Ook inclusief de wedstrijden in Leeuwarden is Feyenoord nog ongeslagen tegen SC Cambuur: W8 G1 (doelcijfers 23-4).

● SC Cambuur heeft dit seizoen nog altijd geen uitoverwinning behaald. De zestien uitduels tot nu toe mondden uit in zeven gelijke spelen en negen nederlagen.

● Indien ook het uitduel met Feyenoord geen winst oplevert voor de Friezen, dan is SC Cambuur de 26ste club in de Eredivisiehistorie die een seizoen afsluit zonder uitzege. Willem II was vorig seizoen de laatste club die geen enkel uitduel won (G5, V12).

● De ploeg uit Leeuwarden kwam in zijn zestien uitduels tot negen doelpunten, het minste aantal van alle clubs in de Eredivisie.

● Inclusief thuiswedstrijden is Cambuur in de Eredivisie bezig aan een sterke reeks. De club uit Leeuwarden verloor maar één van zijn laatste tien duels (W4, G5, V1).

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.