Feyenoord haalt Elia als opvolger Boëtius

Reacties

Eljero Elia keert bij Feyenoord terug op de Nederlandse velden. De vleugelaanvaller is de opvolger van Jean-Paul Boëtius, die afgelopen maandag naar FC Basel vertrok. De Rotterdammers nemen Elia transfervrij over.

Feyenoord haalt Elia als opvolger Boëtius

Vandaag werd Elia medisch gekeurd door Feyenoord. De international is met de Rotterdammers een tweejarig contract overeengekomen.

Elia speelde in Nederland voor ADO Den Haag en FC Twente, waarna hij zijn geluk ging beproeven in drie Europese topcompetities. Na een bliksemstart bij Hamburger SV in de Bundesliga vertrok hij naar Juventus, maar in Italië draaide zijn avontuur met slechts vijf officiële optredens uit op een teleurstelling.

Werder Bremen nam de aanvaller over. Aanvankelijk bloeide hij daar weer op, maar later raakte hij ook in Noord-Duitsland uit de gratie. Ronald Koeman haalde hem vorig seizoen naar de Premier League, waar hij een half jaartje op huurbasis voor Southampton speelde. Daarna keerde de inmiddels 28-jarige Elia terug naar Bremen, waar zijn contract tot volgende zomer doorliep. Southampton was deze zomer niet bereid om de optie tot koop van 5,5 miljoen euro te lichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.