Feyenoord flikt het weer: ook Kramer vrijgesproken

Reacties

Ook Feyenoord-spits Michiel Kramer is vrijgesproken. De aanvaller wees een schikkingsvoorstel van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, af en ging in beroep tegen die straf van de tuchtcommissie. De aanklager betaald voetbal hield maandagavond tijdens de zitting voet bij stuk, maar de beroepscommissie oordeelde dinsdag dat de aanvaller vrijuit gaat.

Feyenoord flikt het weer: ook Kramer vrijgesproken

Kramer moest maandagavond in Zeist verschijnen vanwege de slaande beweging/duw in het gezicht van De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert tijdens het duel van 4 oktober (1-2). Feyenoord en Kramer betoogden maandag dat er van een slaande beweging geen sprake was, maar slechts van een duw en probeerden dat aan te tonen door een bewegingswetenschapper in te schakelen. De beroepscommissie bleek uiteindelijk gevoelig voor dat argument terwijl de aanklager maandag nog van een gewelddadige handeling had gesproken.

'De commissie van beroep acht het slaan van een tegenstander tijdens De Graafschap – Feyenoord op 4 oktober 2015 niet bewezen en oordeelt dat er sprake is van duwen', zo laat de KNVB in een statement weten. 'Volgens de beroepscommissie is er wel sprake van ongeoorloofd onsportief gedrag van Kramer, maar is de aanklacht van de aanklager – het slaan van een tegenstander– niet bewezen. Hierdoor wordt Kramer vrijgesproken van de overtreding en is een straf op basis van een andere aanklacht niet mogelijk.'

Het incident in Doetinchem was arbiter Danny Makkelie ontgaan, maar mede op basis van videobeelden volgde voor de 26-jarige spits alsnog een beroepszaak. Door de vrijspraak is Kramer gewoon van de partij tegen AZ (thuis), Ajax (thuis, beker) en zijn oude club ADO Den Haag (uit). Kramer kon hangende zijn beroep zondag al spelen op bezoek bij SC Heerenveen. Met een goal droeg hij bij aan de ruime 5-2 zege.

De Rotterdammers boekten zo al hun derde succes in Zeist. Eerder dit seizoen werden Rick Karsdorp en Eljero Elia óók al vrijgesproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.