Feyenoord en Utrecht houden elkaar in evenwicht

FC Utrecht en Feyenoord moeten tot en met de laatste dag knokken voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. In De Galgenwaard hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 2-2.

Het gelijkspel was conform het spelbeeld, beide elftallen deden nauwelijks onder voor elkaar en verschenen even vaak kansrijk voor het doel van de opponent. FC Utrecht nam twee keer een voorsprong, Feyenoord kwam tweemaal op gelijke hoogte.

Tom Caluwé tekende in de veertiende minuut voor de eerste treffer. De Belg knalde vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied de bal in de verre kruising: 1-0. Daarmee nam hij op fraaie wijze revanche voor zijn misser drie minuten eerder, toen hij een penalty niet benutte: doelman Henk Timmer stopte het slappe schot.

In de 26ste minuut achterhaalde Feyenoord de thuisploeg. Giovanni van Bronckhorst ontsnapte over links en zette voor. Jon Dahl Tomasson was het scherpst. De Deen tikte van dichtbij de bal binnen: 1-1.

Na rust scoorde FC Utrecht wederom. Sander Keller deed dat na een hoekschop. Van dichtbij tikte hij bij de eerste paal de bal in het doel. Maar vijf minuten later stond het 2-2. Diego Biseswar verzond vanaf links een hoge voorzet, waaruit Georginio Wijnaldum raak knikte.

Feyenoord bezet de zevende plaats met 45 punten, evenveel als nummer acht NAC Breda. FC Utrecht is negende met 43 punten, en dat zijn er net zo veel als nummer tien Vitesse heeft.