Feyenoord en Sparta eren Cruijff in De Kuip

Reacties

De Kuip was donderdag het toneel voor een indrukwekkend eerbetoon aan Johan Cruijff in de 'Benefietwedstrijd voor het leven', waarin Feyenoord te sterk was voor Sparta Rotterdam (2-0).

Feyenoord en Sparta eren Cruijff in De Kuip

Het duel tussen de twee Rotterdamse clubs stond aanvankelijk in het teken van de Hartstichting, dat de opbrengst tegemoet kon zien. Maar de 'Benefietwedstrijd voor het leven' had door het overlijden van Cruijff ook een andere betekenis gekregen.

Voor de aftrap werd in de nagenoeg uitverkochte Kuip een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Cruijff. In de veertiende minuut werd de wedstrijd stilgelegd en volgde met een massaal applaus van publiek en spelers een eerbetoon aan de overleden legende.

Het eerbetoon aan Cruijff maakte het officieuze debuut van Pär Hansson in De Kuip extra bijzonder. De Zweedse goalie verving tussen de palen Kenneth Vermeer, die zich met Oranje voorbereidt op de oefeninterland met Frankrijk. Hij hield zijn doel schoon. Dankzij doelpunten van Simon Gustafson en Jens Toornstra won Feyenoord de benefietwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.