Feyenoord doet goede zaken met ruime zege

Reacties

Met een ruime 5-0 zege op Go Ahead Eagles heeft Feyenoord zijn aanspraak op de tweede plaats bevestigd, al waren er wel kanttekeningen te plaatsen bij het succes in De Kuip.

Feyenoord doet goede zaken met ruime zege

Feyenoord profiteerde dankbaar van de misstappen die de concurrenten PSV (2-3 nederlaag tegen FC Groningen) en Vitesse (2-2 tegen SC Heerenveen) zaterdag maakten. Lex Immers legde al binnen het kwartier de basis voor een mooie middag voor de Rotterdammers.

De middenvelder schoot raak nadat Jean-Paul Boëtius de onzorgvuldige opbouw van Go Ahead Eagles had verstoord. In de tweede helft liep Feyenoord uit naar een ruime overwinning.

Mitchell Te Vrede bewees daarbij zijn waarde als vervanger van de geschorste Graziano Pellè. De spits nam de 4-0 treffer voor zijn rekening, waar Tonny Vilhena eerder na een afgemeten voorzet van Ruben Schaken ook van zich had doen spreken met een harde kopbal en Boëtius met een intikker uit een assist van Immers voor 3-0 had gezorgd. In de slotfase bracht Miquel Nelom, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Terence Kongolo, zelfs de grootste zege van Feyenoord in dit seizoen op het scorebord.

De ruime overwinning verbloemde echter ook de problemen van Feyenoord. Niet dat de Rotterdammers de winst niet toekwam gezien het overwicht, maar ze brachten zichzelf onnodig in de problemen.

In de eerste helft verzuimde de ploeg van Ronald Koeman na de vroege openingstreffer van Immers de wedstrijd voortijdig naar zich toe te trekken. Go Ahead was voor rust zelfs vaker dreigend opgedoken voor het Rotterdamse doel dan andersom. Jop van der Linden raakte met een vrije trap de paal, terwijl Erik Falkenburg onvoldoende profiteerde in kansrijke positie en rakelings naast schoot.  

Ook na rust had Go Ahead Eagles zomaar op gelijke hoogte kunnen komen. De Deventer formatie verzuimde echter het defensieve geklungel van Feyenoord af te straffen en kreeg daarvoor de rekening gepresteerd in de vorm van een harde afstraffing.

Door de overwinning klimt Feyenoord naar de tweede plaats, al kan FC Twente die weer heroveren als het in Amsterdam wint van koploper Ajax. Go Ahead Eagles blijft in de problemen als nummer vijftien in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.