Feyenoord-doelwit Ivanusec scoort opnieuw prachtig voor Dinamo

Luka Ivanusec heeft zich ook zaterdagavond weer laten zien bij Dinamo Zagreb. De 24-jarige Kroaat, die in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord staat, scoorde prachtig in het competitieduel met NK Istra. Achterin wist Ajax-doelwist Josip Sutalo de nul te houden.

Istra 1961
Istra 1961
0 - 3
Dinamo Zagreb

Feyenoord maakt al enige tijd werk van de komst van Ivanusec, maar eenvoudig is het niet. Dinamo wil de aanvallende middenvelder annex linksbuiten niet zomaar laten gaan en houdt vast aan een stevige vraagprijs.

Ondertussen blijf Ivanusec gewoon zijn wedstrijden voor Dinamo spelen. Afgelopen dinsdag schitterde hij nog met een hattrick in het duel met Astana in de voorrondes van de Champions League. Zaterdag was hij ook alweer vroeg trefzeker.

Slechts zes minuten had Ivanusec nodig om de score te openen tegen Istra. Hij kreeg de bal van spits Mahir Emreli, controleerde, en schoot hem van een meter of twintig in de bovenhoek: 0-1 (zie video onder).

Vroeg in de tweede helft waren de rollen vervolgens omgedraaid. Ivanusec onderschepte op zijn eigen helft een breedtepass van Istra en snelde richting het strafschopgebied van de thuisploeg. Daar bediende hij Emreli op het juiste moment en de spits schoot diagonaal raak: 0-2.

Linksback Robert Ljubicic zorgde halverwege de tweede helft voor het slotakkoord. Kort na die treffer werd Ivanusec gewisseld. Ajax-doelwit Sutalo speelde de volledige negentig minuten in het hart van de defensie. Met de 0-3 zege op Istra neemt Dinamo revanche voor de valse competitiestart. Vorige week werd immers verloren van Hajduk Split.