Feyenoord deelt punten met hekkensluiter Willem II

Feyenoord heeft zondagmiddag in de slotfase een voorsprong weggegeven op bezoek bij Willem II: 1-1. De Rotterdammers kwamen in het eerste bedrijf op voorsprong, maar lieten na verder uit te lopen. In de slotfase deed de Tilburgse rodelantaarndrager van alles om de gelijkmaker te forceren. De hulp van Feyenoord-invaller Ricky van Haaren bood uitkomst: zijn eigen goal zorgde voor een puntendeling.

Feyenoord startte nog zonder Jhonny van Beukering, die de gehele wedstrijd op de reservebank zat. Flankspeler Jerson Cabral tekende voor het eerste wapenfeit namens de bezoekers. Hij zag na vier minuten hoe doelman Niki Mäenpää redding bracht op zijn schot.

Feyenoord was in de beginfase de ploeg met een licht overwicht. Toch bleef een vroege openingstreffer uit. De gasten kwamen nog wel voor rust op voorsprong. Een vrije trap van Diego Biseswar werd door Kelvin Leerdam licht getoucheerd en zo tot een treffer gepromoveerd. De onzeker ogende Mäenpää was kansloos.

Drie minuten na het openingsdoelpunt kreeg Feyenoord-spits Luc Castaignos een uitgelezen mogelijkheid de marge naar twee te tillen. De jonge aanvaller mocht alleen op Mäenpää af. Zijn inzet, een lob, eindigde op de arm van de Finse goalie. De doelman mocht van geluk spreken dat hij niet werd bestraft, hij raakte de bal immers buiten zijn zestienmetergebied met de arm. Arbiter van dienst Ruud Bossen toonde clementie.

In het tweede bedrijf lieten Castaignos en Cabral na de 0-2 binnen te schieten. Omdat Willem II een grotere achterstand bespaard bleef, hielden de Tilburgers hoop op een gelijkspel.

Het opportunistisch spelende Willem II ging vol overgave op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbeerde de hekkensluiter aan kwaliteit om uitgespeelde aanvallen op de mat te leggen. De onfortuinlijke Van Haaren was zes minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 1-1. Hij kopte een vrije trap van Andreas Lasnik achter de kansloze Rob van Dijk.

In de ultieme slotfase zag Georginio Wijnaldum een inzet op de lijn gekeerd worden, waardoor in Tilburg werd besloten met 1-1. Door de remise pakte Willem II het vierde puntje van het seizoen, maar blijft de ploeg afgetekend laatste. Feyenoord kan zich maar niet ontworstelen aan de degradatiezone. Foto: VI Images