Feyenoord begint zeldzaam slecht aan het seizoen

Feyenoord leed zondag op eigen veld tegen aartsrivaal Ajax (1-2) alweer de derde nederlaag in dit prille Eredivisieseizoen. Met zeven punten uit de eerste zes wedstrijden behoort de competitiestart van de Rotterdammers tot een van de zwakste in de clubhistorie.

Feyenoord begint zeldzaam slecht aan het seizoen

Sinds de start van de Eredivisie in 1956 kwam het slechts vier keer eerder voor dat Feyenoord minstens de helft van zijn eerste zes competitieduels verloor (zie onderstaande graphic). Voor het laatst gebeurde dat in het seizoen 2008/09, toen de ploeg van de toenmalige trainer Gertjan Verbeek (nu AZ) na zes duels al op vier verliespartijen stond, tegen één zege en één gelijkspel.

Feyenoord verloor dit seizoen behalve van Ajax ook al van stadgenoot Excelsior (uit, 3-2) en NAC Breda (uit, 2-0). De ploeg van trainer Mario Been won van FC Utrecht (3-1) en Vitesse (4-0) en speelde gelijk op bezoek bij Heracles Almelo (1-1).

De zwakste competitiestart in de Eredivisiehistorie van Feyenoord kreeg gestalte in het seizoen 1989/90, toen Pim Verbeek als trainer op de bank zat. In die jaargang leverden de eerste zes wedstrijden maar twee punten op (0-2-4), met een negatief doelsaldo van -8. (Ramon Min) <br /><br /><br /> <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen