Feyenoord al twaalf maanden bijna niet te stuiten

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Hekkensluiter ADO Den Haag en koploper Feyenoord sluiten de 23ste speelronde af.

Feyenoord al twaalf maanden bijna niet te stuiten
Speelronde: 23
Aftrap: zondag 19 februari, 16.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• ADO Den Haag presteert al sinds september rampzalig met zeven puntjes in achttien wedstrijden. Het tegenovergestelde is van toepassing op Feyenoord, dat dit seizoen maar op negen verliespunten staat.

• Het affiche ADO Den Haag - Feyenoord stond 42 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben een negatieve balans: ADO won zestien keer, Feyenoord triomfeerde vijftien keer en elfmaal leverde het treffen geen winnaar op.

• ADO Den Haag zakte afgelopen weekeinde naar de achttiende plaats door de 3-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles. Opmerkelijk is dat tijdens de vorige drie speelrondes de hekkensluiter tot winst kwam: Roda JC op speeldag twintig en Go Ahead tijdens de speelrondes nadien.

• Een statistiek waar ADO Den Haag weinig moed uit zal putten is dat de ploeg deze Eredivisie-jaargang voor eigen publiek nog geen enkele keer tot scoren kwam tegen een club die momenteel in het linkerrijtje staat.

Op 11 september eindigde de heenwedstrijd in een 3-1 overwinning voor Feyenoord.
Op 11 september eindigde de heenwedstrijd in een 3-1 overwinning voor Feyenoord.

• De kansloze nederlaag bij concurrent Go Ahead Eagles van vorige week markeerde een nieuw dieptepunt voor ADO. En dat terwijl de ploeg nog zo sterk begon aan deze jaargang met liefst tien punten uit vier wedstrijden. Destijds werd gedroomd van de Europa League, inmiddels doemt het spookbeeld van de Jupiler League op.

• Feyenoord en ADO stonden in december nog tegenover elkaar in het KNVB-bekertoernooi. Mede dankzij een hattrick van Dirk Kuijt boekten de Rotterdammers een riante 5-1 overwinning. Kuijt moest afgelopen week in het thuisduel met FC Groningen op de bank plaatsnemen omdat trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur gaf aan Jens Toornstra. Na afloop meldde Kuijt dat hij verwachtte een streepje voor te hebben als aanvoerder.

• In de voorbije 365 dagen verloor Feyenoord slechts één competitiewedstrijd, tegen Go Ahead Eagles, dat destijds laatste stond. De andere 32 duels leverden 26 zeges en zes gelijke spelen op. Feyenoord pakte in die periode 84 punten, vijf meer dan Ajax en zeven meer dan PSV.

• Feyenoord kan de eerste Eredivisie-club worden die in de eerste zes duels in een kalenderjaar geen enkele treffer om de oren krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.