Fernandinho geeft uitleg na slechte surprise voor Guardiola

Reacties

Het was niet de bedoeling van Fernandinho om Pep Guardiola te verrassen met het nieuws over zijn vertrek. De woorden over zijn toekomst floepten eruit, zo verklaarde de middenvelder van Manchester City kort na de persconferentie.

Fernandinho geeft uitleg na slechte surprise voor Guardiola
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Fernandinho werd tijdens het perspraatje op weg naar de return in het Champions League-tweeluik met Atlético Madrid gevraagd naar zijn toekomstplannen. De 36-jarige Braziliaan vertelde na het seizoen terug te zullen keren naar eigen land. Hij wil graag meer speeltijd en heeft in overleg met zijn familie besloten zijn contract niet te verlengen. Guardiola werd even later geconfronteerd met de opmerkingen en zei dat het nieuws voor hem was.

Via Twitter gaf Fernandinho vervolgens extra uitleg: 'Ik was honderd procent eerlijk en spontaan bij het beantwoorden van die vraag tijdens de persconferentie vandaag. Maar iedereen die mij kent, weet dat ik altijd eerlijk zal zijn tegenover Man City. Ik ben honderd procent gefocust op het winnen van alle titels waar we nog om strijden en zal na het seizoen pas weer over mijn toekomst praten. Laten we gas blijven geven!'

De captain van City is bezig aan zijn negende seizoen in Manchester. Zijn invloed is door de progressie van Rodri in de voorbije twee jaar minder groot geworden. Fernandinho kwam dit seizoen tot 1.218 speelminuten voor de koploper van Engeland. City verdedigt woensdagavond in Madrid een 1-0 voorsprong in de kwartfinale van de Champions League. Kevin De Bruyne groeide vorige week uit tot matchwinner tegen Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.