City-captain verrast Guardiola met nieuws over vertrek: 'Sorry? Dat wist ik niet'

Reacties

Fernandinho vertrekt na dit seizoen bij Manchester City. De 36-jarige middenvelder zal zijn aflopende contract niet verlengen, zo maakte hij dinsdagmiddag tot verrassing van Pep Guardiola bekend tijdens een persconferentie.

City-captain verrast Guardiola met nieuws over vertrek: 'Sorry? Dat wist ik niet'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Fernandinho schoof aan om vooruit te blikken op de return tegen Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League en kreeg de vraag of hij van plan was zijn contract te verlengen. 'Dat ik denk ik niet', antwoordde de Braziliaanse captain van City resoluut. 'Ik wil weer regelmatig aan spelen toekomen en zal terugkeren naar Brazilië. Dat heb ik besloten samen met mijn familie.' 

Het betekent opnieuw het einde van een tijdperk bij City, dat de laatste jaren al afscheid nam van spelers als Sergio Agüero (inmiddels gestopt) en David Silva (Real Sociedad). Fernandinho speelt al sinds 2013 - toen hij overkwam van Shakhtar Donetsk - voor de kampioen van Engeland en is nog altijd aanvoerder, al komt hij steeds minder vaak aan spelen toe nu de jaren beginnen te tellen.

Opmerkelijk genoeg verraste Fernandinho zijn manager met het nieuws over zijn vertrek. 'Sorry? Dat wist ik niet', reageerde Guardiola toen hij daar even later mee werd geconfronteerd. 'Dat nieuws hoor ik van jou', lachte de Spaanse tacticus. 'We zullen zien wat er aan het einde van het seizoen gebeurt. Hij is nog steeds een belangrijke speler voor ons. Ik ga met hem praten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Fernandinho
Meer over Fernandinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.