Ferguson: 'Vijftienhonderd wedstrijden, indrukwekkend'

Sir Alex Ferguson kijkt uit naar zijn vijftienhonderdste wedstrijd in dienst van Manchester United. Op bezoek bij West Bromwich Albion wil de 71-jarige manager in zijn laatste duel als eindverantwoordelijke niets anders dan winnen.

Ferguson: 'Vijftienhonderd wedstrijden, indrukwekkend'

'Mijn laatste wedstrijd, vrij indrukwekkend', aldus Ferguson in gesprek met BBC. 'Ik moet wel zeggen, deze wil ik hoe dan ook winnen. Misschien nog wel meer dan de wedstrijden van de laatste weken.'

Afgelopen zondag kreeg Sir Alex tijdens zijn laatste duel op Old Trafford tegen Swansea City (2-1 winst) een daverend applaus vanaf de tribunes, terwijl de dag daarna duizenden mensen zich verzamelden in de straten rondom het stadion om de ervaren manager te bedanken voor bewezen diensten.

'Zondag was fantastisch, maar ook de parade op maandag was uniek. Dit was nog mooier dan in 1999', aldus Sir Alex, die daarmee doelde op het meest succesvolle seizoen van zijn carrière toen hij met United de landstitel, de FA Cup en de Champions League won.

WaarderingOok vrijdag, tijdens zijn laatste persconferentie, kreeg Sir Alex applaus. Ditmaal waren het de aanwezige journalisten die hun blijk van waardering gaven aan de meest succesvolle United-manager ooit, die na dit seizoen aanblijft als directeur en ambassadeur van de club.

'Ik ben het niet altijd eens geweest met wat er geschreven werd', vertelt de Schot na afloop van de persconferentie. 'Maar ik heb na dat soort voorvallen nooit een gevoel van wrok gehouden. Dat is niet mijn stijl', besluit de icoon van The Red Devils.

Sinds 1986 was Ferguson manager van Man United, waarmee hij grote successen vierde. Onder het bewind van de Schot groeide de club uit tot de meest succesvolle voetbalclub van Engeland. In 27 jaar werd hij liefst dertien keer kampioen en won hij onder meer twee keer de Champions League, één wereldbeker voor clubteams, vijf FA Cups en vier keer de strijd om de League Cup.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen