Bijrol voor Swansea op afscheidsreceptie van Ferguson

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 37ste speelronde is dat het duel tussen Manchester United en Swansea City van zondagmiddag (17.00 uur)

Bijrol voor Swansea op afscheidsreceptie van Ferguson


MANCHESTER UNITED
Klassering eerste plaats (85 punten uit 36 duels)

Vorm Hoewel de landstitel drie weken geleden al werd binnengehaald, zal het Alex Ferguson niet zinnen dat zijn ploeg de twee wedstrijden na het kampioensduel met Aston Villa niet wist te winnen. Zijn pensioen mag afgelopen woensdag dan zijn aangekondigd, verliezen heeft hij nooit graag gedaan. Voor de 71-jarige Schot is Swansea City dus meer dan een gast op zijn afscheidsreceptie op Old Trafford. Want vanmiddag zal hij voor de laatste keer kauwgom kauwend het thuispubliek van Manchester United tegemoet treden. Op de tribunes zullen de emoties zichtbaar zijn. Volwassen mannen zullen tranen huilen vanwege het afscheid van een legende.

Opvallend Alsof het zo is uitgerekend. De wedstrijd tegen Swansea City is Fergusons 1499ste officiele duel in de dug-out van Manchester United. Volgende week zondag, uit bij West Bromwich Albion, neemt hij voor de 1500ste en allerlaatste keer plaats op de bank. Hij is dan precies 26,5 jaar manager geweest van de club die hij eigenhandig uitbouwde tot een wereldmerk.

Afwezigen Rafael (geschorst), Fletcher (chronische darmaandoening), Welbeck (knie), Young (enkel).

SWANSEA CITY
Klassering negende plaats (46 punten uit 36 duels)

Vorm Na de verovering van de League Cup, eind februari, won Swansea City amper nog een wedstrijd. De 2-3 zege afgelopen dinsdag op Wigan Athletic maakte een einde aan een reeks van zeven competitieduels zonder overwinning. Toch kan Swansea City terugkijken op een meer dan geslaagd jaar onder manager Michael Laudrup. Een toptien-klassering zou de ultieme beloning zijn voor de Welshe club die vorig seizoen debuteerde in de Premier League. Met doordacht beleid heeft de ploeg een plaats tussen de elite gevonden. Swansea is in die zin een voorbeeldclub.

Opvallend Dwight Tiendalli maakte dinsdag tegen Wigan zijn eerste doelpunt als speler van Swansea City. De rechtsback, die nog geen contractverlenging heeft aangeboden gekregen en dus zeer waarschijnlijk zal vertrekken, schoot in de slotfase de 2-3 binnen. Meteen na Tiendalli’s doelpunt bracht Laudrup met Kemy Agustien een vierde Nederlander op het veld. Michel Vorm viel overigens even later uit met een hoofdblessure.

Afwezigen Vorm (hoofd), Lamah (hamstring), Chico (kuit), Michu (hamstring).

Voor de tiende keer in zijn historie gaat Swansea City op bezoek bij Manchester United, maar de club uit Wales slaagde er nog nooit in te winnen. De laatste keer dat The Swans een punt meenamen uit Manchester is iets meer dan 79 jaar geleden.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
1935/36 Manchester United - Swansea City 3-0
1937/38 Manchester United - Swansea City 5-1
1981/82 Manchester United - Swansea City 1-0
1982/83 Manchester United - Swansea City 2-1
2011/12 Manchester United - Swansea City 2-0


Tekst: Süleyman Öztürk

Bekijk hier al onze video's