Ferguson steunt Van Gaal: 'Wacht maar eens af'

Reacties

Sir Alex Ferguson vindt dat Louis van Gaal de tijd moet krijgen bij Manchester United. Als alle spelers eenmaal fit zijn, verwacht de Schotse clubicoon grootse dingen van de Nederlandse manager.

Ferguson steunt Van Gaal: 'Wacht maar eens af'

Ferguson was liefst 26 jaar de manager van Manchester United, waarna hij werd opgevolgd door David Moyes. Na diens ontslag - binnen een jaar - nam Van Gaal het stokje over, maar de resultaten waren in de eerste seizoenshelft nog niet denderend, als staan The Red Devils op de derde plaats. Volgens Ferguson is er totaal geen reden voor zorgen, hij heeft alle vertrouwen in de Nederlander.

'Ik weet niet hoe van Van Gaal kan worden verwacht dat hij geweldige resultaten haalt, gelet op alle blessures die zijn ploeg te verduren heeft gehad', laat Ferguson weten aan het Britse BT Sport. 'Wacht maar eens af tot de sterkhouders terugkeren, dan moet je United eens zien gaan. Van Gaal is namelijk een geweldige coach, hij gaat het prima doen.'

Krediet
Ook een andere Nederlander op Old Trafford, Robin van Persie, verdient volgens de Schot krediet. 'Het WK heeft er misschien een beetje bij hem ingehakt, maar let maar op Van Persie in de tweede seizoenshelft. Het komt helemaal goed.' De spits begon niet best aan het seizoen, maar richt zich de laatste weken weer volledig op.

Ferguson is tot slot ook niet zo geïnteresseerd in de enorme aandacht die er is voor de aankopen van Van Gaal. 'Zij hebben gewoon tijd nodig. Toen ik Patrice Evra en Nemanja Vidic in januari 2006 haalde, waren ze all over the place', verwijst hij naar de aanpassingsproblemen van het duo. 'Het duurde vijf maanden voordat ze gewend waren aan de club, de cultuur en de historie. Dat zal ook bij deze spelers het geval zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.