Ferguson plaatst vraagtekens bij nieuwe kans Ferdinand

De plaats van Rio Ferdinand in de Engelse voorselectie kwam ook voor Sir Alex Ferguson onverwacht. De manager van Manchester United plaatst daarbij ook een belangrijke kanttekening.

Ferguson plaatst vraagtekens bij nieuwe kans Ferdinand

'Ik was even verrast als iedereen', reageerde Ferguson op de hernieuwde kans voor Ferdinand bij de Engelse ploeg. De verdediger was sinds 2011 niet meer opgeroepen en zijn interlandloopbaan leek ten einde. Maar hij mag hopen op een optreden in de WK-kwalificatieduels met San Marino en Montenegro.

Maar het is allerminst zeker of de 34-jarige Ferdinand zich ook daadwerkelijk kan melden bij de ploeg van bondscoach Roy Hodgson. Manchester United wil eerst een oordeel van de eigen medische staf. 'Ik moet nog spreken met de clubarts omdat we op een bijzondere manier omgaan met Ferdinand en er zijn behandelingen die wel moeten doorgaan', zei Ferguson.

De belasting van Ferdinand speelt een belangrijke rol. 'Er moet zekerheid komen over de fitheid in verhouding tot het aantal wedstrijden dat hij speelt', aldus Ferguson. 'We doen dat al twee jaar zo en het heeft gewerkt. We moeten naar alles kijken voordat Rio beslist of hij gaat.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen