Fer verliest opnieuw uitduel, Vlaarloos Villa onderuit

Reacties

Queens Park Rangers heeft onderin de Premier League slechte zaken gedaan op bezoek bij Burnley, terwijl Aston Villa zonder Ron Vlaar verloor bij hekkensluiter Leicester City.

Fer verliest opnieuw uitduel, Vlaarloos Villa onderuit

Burnley - Queens Park Rangers 2-1
Met Leroy Fer, vorige speelronde thuis tegen Swansea City nog trefzeker, in de basis ging Queens Park Rangers op bezoek naar het eerste punt - of eerste punten - dit seizoen op vreemde bodem. Maar ook de tiende uitwedstrijd ging verloren. Halverwege was de eindstand al bereikt op Turf Moor.

Scott Arfield zette de thuisclub in de twaalfde minuut op voorsprong, maar na ruim een half uur kwam QPR via Charlie Austin op gelijke hoogte. De spits benutte een strafschop en maakte daarmee al zijn dertiende treffer deze jaargang in de Premier League. Danny Ings bezorgde Burnley echter de zege.

Leicester City - Aston Villa 1-0
Zonder de aan een knie geblesseerde Vlaar verloor Aston Villa op bezoek bij Leicester City, dat daardoor belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie. Paul Konchesky zorgde op slag van rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd, die Leandro Bacuna in zijn geheel vanaf de bank moest bekijken.

Door de overwinning van Leicester City is het ongemeen spannend geworden in de kelder van de Premier League, aangezien die club nu zeventien punten heeft na 21 wedstrijden. Nummer twaalf Everton heeft, net als Aston Villa, slechts vijf punten meer.

Swansea City - West Ham United 1-1
Een geweldige treffer van Andy Carroll bleek niet voldoende voor de overwinning van West Ham United op bezoek bij Swansea City. Kort voor tust maakte de spits de bal knap vrij, waarna hij hem schitterend in de kruising schoot.

Maar de thuisclub, waar Marvin Emnes als invaller binnen de lijnen kwam en Dwight Tiendalli op de bank bleef, kwam ruim een kwartier later op gelijke hoogte. Een inzet van Bafetimbi Gomis viel via Mark Noble binnen, waardoor beide clubs de punten deelden.

Gomis vierde de gelijkmaker met de vlag van Frankrijk, als verwijzing naar de verschrikkelijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen in zijn geboorteland.

Tijdens een terroristische aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo kwamen woensdag twaalf mensen om het leven. De twee daders kwamen vrijdag om nadat ze zich met een gijzelaar verschanst hadden in een drukkerij, terwijl elders in Parijs vijf doden vielen bij een gijzelingsactie in een Joodse supermarkt.

Overige uitslag
West Bromwich Albion - Hull City 1-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.