Fenomeen Llorente doet Koeman pijn en tilt Swansea boven de streep

Reacties

Swansea City heeft zaterdagavond een bijzonder belangrijke zege geboekt op het Everton van manager Ronald Koeman: 1-0. De bezoekers konden geen vuist maken in het Liberty Stadium en lijken een plaats in de topzes definitief op hun buik te kunnen schrijven.

Fenomeen Llorente doet Koeman pijn en tilt Swansea boven de streep

Door de nederlaag van Hull City eerder op de zaterdag wist Swansea dat het de degradatieplaatsen kon verlaten bij een zege op Everton. Die wetenschap was terug te zien in het onverzettelijke spel van de Welshmen. Swansea liet de bal aan de bezoekers, maar stond Everton slechts sporadisch een kansje toe.

Aan de andere kant was het bij de eerste mogelijkheid meteen raak. Jordan Ayew legde de bal bij de tweede paal, waar Fernando Llorente met zijn schouder binnenwerkte: 1-0. Drie minuten later leken de gastheren zelfs op 2-0 te komen. Alfie Mawson werd echter dwarsgezeten door een ultieme tackle van Mason Holgate.

Ook na de hervatting wist Everton zich niet te herpakken. Sterker nog: het was Swansea dat de beste kansen had. Zo raakte Ayew tien minuten na rust de paal en kreeg invaller Leroy Fer een kwartier voor tijd een enorme kans. De Oranje-internationale stuitte echter op landgenoot Maarten Stekelenburg.

Door de knappe zege passeert Swansea concurrent Hull op de Premier League-ranglijst en staat de ploeg van manager Paul Clement nu op de veilige zeventiende plaats. Het verschil met The Tigers is met twee duels te gaan nog één punt.

Everton gaat het seizoen naar alle waarschijnlijkheid afsluiten op de zevende plaats. De voorsprong op West Bromwich Albion bedraagt dertien punten, terwijl nummer zes Arsenal met drie duels minder gespeeld twee punten meer heeft dan The Toffees.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.