Fenomeen Ibrahimovic helpt Man Utd richting topvier

Manchester United heeft bij West Bromwich Albion met succes verder gebouwd aan de zegereeks. Dankzij Zlatan Ibrahimovic werd voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen in de Premier League: 0-2.

United ontsnapte woensdagavond nog ternauwernood aan puntenverlies tegen Crystal Palace dankzij Ibrahimovic, die toen in de 88ste minuut de 1-2 maakte. Op The Hawthorns sloeg de Zweed veel eerder toe. In de vijfde minuut was het al raak. Jesse Lingard werd over rechts de diepte in gestuurd en gaf direct voor in de richting van de spits. Ibracadabra knikte eenvoudig raak in de linkerhoek en bezorgde United een droomstart.

Dat terwijl op papier The Mancunians een zwaar karwei stond te wachten. West Brom verloor slechts één van zijn laatste zes Premier League-wedstrijden en was zo opgeklommen tot een plaats in de subtop. De thuisploeg zocht vaak de aanval via de flanken om vervolgens José Salomón Rondón in stelling te brengen, Hij was in de vorige speelronde tegen Swansea City nog drie keer trefzeker met zijn hoofd. De Venezolaan was zaterdagavond echter minder scherp. Wel haalde United-doelman David de Gea na een halfuur opgelucht adem toen de spits zijn kopbal niet tussen de palen kreeg.

Regelmaat is wel te ontdekken in het trackrecord van Ibrahimovic in United-dienst. Met de 0-1 had de boomlange aanvalsleider zijn totaal in zijn laatste negen duels al op negen doelpunten gebracht en zijn moyenne scherpte hij tien minuten na rust nog wat verder aan. Ibrahimovic kreeg de bal mee van Rooney en trok naar binnen vanuit de hoek van het strafschopgebied. Doelman Ben Foster had geen antwoord op het van richting veranderde schot dat bij de tweede paal binnenviel.

Na de zestiende competitietreffer van Ibrahimovic was de spanning grotendeels weg. Terwijl Memphis Depay ontbrak in de wedstrijdselectie, zag Daley Blind vanaf de bank hoe West Brom het tegen beter weten in nog wel probeerde. Een eretreffer zat er niet meer in.

United heeft zo de kloof geslagen met West Brom, de nummer zeven. Het verschil bedraagt zeven punten. De ploeg van José Mourinho staat zesde en heeft dertig punten, slechts vier minder dan nummer twee Liverpool. Bovendien treffen Manchester City en Arsenal (de nummers vier en drie) en elkaar zondagmiddag.