Ibrahimovic de redder in nood van Manchester United

Reacties

Manchester United is dankzij Zlatan Ibrahimovic met de schrik vrijgekomen bij Crystal Palace. Ook Tottenham Hotspur won in de zestiende speelronde van de Premier League. De Londenaren versloegen Hull City.

Ibrahimovic de redder in nood van Manchester United

Crystal Palace - Manchester United 1-2
Het is continuïteit waar het onder José Mourinho vooralsnog aan ontbreekt bij Manchester United dit seizoen. Na drie overwinningen in de eerste drie speelrondes was er niet meer twee keer achter elkaar gewonnen in de Premier League door The Mancunians. De zege op Tottenham Hotspur van afgelopen zondag leek op Selhurst Park wel een vervolg te krijgen.

In Zuid-Londen was United in de eerste helft ook dé ploeg die aanspraak maakte op de voorsprong. Onder anderen Wayne Rooney kreeg een aantal mogelijkheden. Het was echter Paul Pogba die vlak voor rust, al dan niet in buitenspelpositie, de ban brak. Zlatan Ibrahimovic leek de bal met zijn linkerarm klaar te leggen voor de Fransman, maar scheidsrechter Graig Pawson zag er geen hands in. Pogba passeerde doelman Wayne Hennesey: 0-1.

Het onvermogen van United om voor een tweede keer toe te slaan, brak de ploeg in de 66ste minuut op. Na een geweldige hakbal van de normaal zo sobere Damien Delaney stond James McArthur plots met de bal aan de voet voor doelman David de Gea. De middenvelder bleef rustig en bracht de stand in evenwicht.

De tijd begon te dringen voor United, dat ook tegen Palace alle zeilen bij moest zetten. Het zijn van die momenten waarop Ibrahimovic het liefst zijn klasse toont en dat deed de Zweed ook. Daley Blind speelde Pogba in, de Fransman stuurde Ibrahimovic de diepte in en de spits zorgde vanuit een moeilijke hoek voor de bevrijdende treffer: 1-2. Het was direct het slotakkoord.

United blijft ondanks de zege zesde en kijkt tegen een achterstand van dertien punten op koploper Chelsea aan. Crystal Palace is als nummer zestien vlak boven de degradatiezone terug te vinden.

Tottenham Hotspur - Hull City 3-0
Slechts één keer had Hull sinds eind augustus gewonnen in de Premier League. Er was voor de promovendus dus alle reden om de defensieve stellingen in te nemen op White Hart Lane. Alleen zelfs dat lukte maar even. In de veertiende minuut was het al raak voor Tottenham. Danny Rose stoomde op over de linkerflank en gunde Christian Eriksen een bijna niet te missen kans. De Deen faalde niet: 1-0.

Ook bij de tweede treffer van Tottenham kwam de assist van een vleugelverdediger. Dit keer was het Kyle Walker die Eriksen assisteerde. De rechtsback dook na ruim een uur in het strafschopgebied op en gaf voor op zijn Deense collega, die de spanning wegnam met de 2-0.

Eriksen was dicht bij de hattrick toen hij uit een vrije trap de bal tegen de paal schoot. Uit de rebound was het echter alsnog raak. Victor Wanyama was alert en bepaalde de eindstand met zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen op 3-0. Tottenham, waar Vincent Janssen vanwege een enkelblessure ontbrak, staat vijfde. Hull blijft negentiende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.