Fenerbahçe zal na Super Cup-statement niet meer van het veld lopen

Reacties

Voor Fenerbahçe staat donderdagavond de eerste wedstrijd sinds de zo bijzonder verlopen Super Cup-wedstrijd tegen Galatasaray op het programma. In de kwartfinale van de Conference League hoeven de fans niet te verwachten dat de spelers van Fener weer van het veld lopen na een paar minuten.

Fenerbahçe zal na Super Cup-statement niet meer van het veld lopen
© Pro Shots
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
3 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Afgelopen zondag stonden Fenerbahçe en Galatasaray tegenover elkaar in de Turkse Super Cup. Uit protest stelde de bekerwinnaar een jeugdelftal op, dat ook nog eens na een paar minuten van het veld liep. Enkele dagen later stapte de A-selectie wél in het vliegtuig, voor de Europese wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Op het persmoment in Griekenland schoof trainer Ismail Kartal aan, die aangaf dat het klaar is met dit soort statements.

Fenerbahçe was het niet eens met hoe de club werd behandeld in diverse situaties op het veld en voelde de behoefte om in de Super Cup zijn gelijk te halen. Kartal: 'Het is duidelijk wat we mee hebben gemaakt in zowel competitie- als bekerwedstrijden. Dit was een reactie van onze club om ons gelijk aan het publiek te tonen. Ik denk dat deze stap van de club beloond is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dit betekent niet dat Fenerbahçe de actie gaat herhalen. 'Als we willen dat het voetbal in ons land verandert, verwachten we dat iedereen zijn eigen conclusies trekt. Wij bemoeien ons weer met onze eigen zaken, we blijven op het veld staan.'

Fenerbahçe stootte onder leiding van smaakmakers Dusan Tadic en Sebastian Szymanski vanaf de tweede voorronde door naar de kwartfinale van de Conference League. In de vorige ronde werd Union Sint-Gillis uitgeschakeld, eerder in het seizoen ging FC Twente voor de bijl.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
35
31
3
1
86-22
+64
96
2
Fenerbahçe
35
28
6
1
89-31
+58
90
3
Trabzonspor
35
18
4
13
61-48
+13
58
4
İstanbul Başakşehir
35
16
7
12
50-40
+10
55
5
Beşiktaş
35
16
6
13
48-42
+6
54
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.