Fenerbahçe-supporters scanderen naam van Poetin richting Dinamo Kiev

Supporters van Fenerbahçe hebben voor beroering gezorgd, door de naam van de Russische president Vladimir Poetin te scanderen tijdens de wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Zij reageerden daarmee op de wijze waarop Vitaliy Buyalskyi het openingsdoelpunt van Dinamo Kiev vierde.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
nv
1 - 2
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Buyalskyi zette de bezoekers na 56 minuten op een 0-1 voorsprong en leek te gebaren richting het publiek van Fenerbahçe. Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat de thuissupporters vervolgens de naam van Poetin scanderen. De wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League eindigde na verlenging in een 1-2 zege voor de Oekraïners, na het eerdere 0-0 gelijkspel.

Mircea Lucescu, de trainer van Dinamo Kiev, weigerde vanwege de spreekkoren te verschijnen op de persconferentie na de wedstrijd. Wel liet de ervaren oefenmeester, die in Istanbul werkte voor Galatasaray en Besiktas, weten de spreekkoren te betreuren. 'Ik had zulke liederen niet verwacht, het is betreurenswaardig', zei hij in een korte reactie.