Dinamo Kiev heeft woensdag de derde voorronde van de Champions League bereikt. De club uit Oekraïne had er een verlenging voor nodig om in Istanbul Fenerbahçe uit te schakelen. Nu wacht een dubbele confrontatie met Sturm Graz.

nv
1 - 2
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Nadat de heenwedstrijd - die vanwege de oorlog in Oekraïne in het Poolse Lodz werd gespeeld - in 0-0 eindigde, lag het voor de return in Istanbul nog helemaal open. Met Ferdi Kadioglu als linksback en voormalig PSV'er Bruma op de bank kreeg Fenerbahçe in de eerste helft de beste kansen. Scoren deed de Turkse ploeg echter niet.

Na rust ging het vervolgens mis voor de thuisclub. Ismail Yuksek, die in de eerste helft al een gele kaart had gepakt, kreeg na tien minuten in het tweede bedrijf opnieuw een prent. Fenerbahçe moest dus met tien man verder en Dinamo Kiev sloeg binnen enkele minuten toe. Vitaliy Buyalskyy tikte de bal in het doel na een pass van Tomasz Kedziora.

Desondanks was er voor het Turkse tiental nog genoeg tijd om iets terug te doen. Halverwege de tweede helft kreeg Fener daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Na een overtreding van Denys Popov ging de bal op de stip, maar Enner Valencia schoot tegen keeper Georgiy Bushchan op en zag de bal daarna over het doel vliegen.

Zo leek het in een onfortuinlijke 0-1 nederlaag te gaan eindigen voor Fenerbahçe, tot er vlak voor het einde van de reguliere speeltijd toch een gelijkmaker volgde. Deze keer zat Bushchan mis bij een hoekschop van de thuisploeg. Die werd genomen door invaller Lincoln en vervolgens binnengekopt door Attila Szalai. Zo kwam er een verlenging in Istanbul. Daarin maakte Oleksandr Karavaev, die Kedziora bij het begin van de verlenging had vervangen, uiteindelijk de 1-2.

Voor Fenerbahçe rest nu de derde voorronde van de Europa League. Dinamo Kiev speelt op 2 of 3 augustus de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz. Een week later volgt de return.