Fenerbahçe krijgt richting duel met Feyenoord tik in beker

Reacties

Fenerbahçe en Galatasaray zijn het Turkse bekertoernooi slecht begonnen. De rentree van Gregory van der Wiel bij de ploeg van trainer Dick Advocaat was geen succes, terwijl Gala zich in eigen huis blameerde.

Fenerbahçe krijgt richting duel met Feyenoord tik in beker

Fenerbahçe - Gençlerbirligi 1-2
Advocaat had Robin van Persie en Jeremain Lens niet nodig in zijn eerste duel in het Turkse bekertoernooi. Van der Wiel begon wel weer voor het eerst sinds 16 oktober (tegen Alanyaspor, foto) in de basis. De ex-Ajacied zag jongeling Yigithan Güveli halverwege de eerste helft de score openen. De thuisploeg boog de achterstand in de tweede helft echter om via treffers van Tokelo Rantie en Irfan Kahveci. Na vijf competitiezeges op rij weet de ploeg van Advocaat zodoende weer wat verliezen is.

Galatasaray - Elazigspor 1-1
Galatasaray heeft zich geblameerd tegen Elazigspor, dat een niveau lager speelt. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink kreeg legio kansen, maar scoorde voor rust enkel via Lionel Carole. Ook na rust had Galatasaray een overwicht, maar treffers bleven uit. In blessuretijd kregen de gasten een strafschop en viel de gelijkmaker. Wesley Sneijder zat de gehele wedstrijd op de bank, Nigel de Jong viel halverwege de tweede helft in.

Het Turkse bekertoernooi begint met een groepsfase, waarin acht poules van vier gevormd zijn. Op 14 december krijgen Fenerbahçe en Galatasaray een kans om zich te revancheren voor hun valse start.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.