Fener geeft zege in topper goed vervolg bij Akhisarspor

Fenerbahçe heeft op bezoek bij subtopper Akhisarspor geen fout gemaakt. De 2-0 zege van maandag op concurrent Besiktas kreeg een passend vervolg: opnieuw won de ploeg van Robin van Persie, dit keer met 3-0.

Tien minuten voor rust kwam Fenerbahçe in het uitduel op voorsprong. Rechtsback Sener Özbayrakli (foto) knalde vanaf dertig meter via de binnenkant van de paal raak. Kort na rust stond de Turkse international met een knappe individuele actie, waarbij hij een tegenstander door de benen speelde, ook aan de basis van de 0-2. Zijn voorzet werd immers met het nodige fortuin binnengegleden door Volkan Sen.

Van Persie werd in de 84ste minuut nog vervangen door zijn concurrent Fernandão. De boomlange Braziliaan bepaalde in de 94ste minuut de eindstand nog op 0-3 door na goed doorgaan de bal in de lange hoek te schieten.

Door de zege heeft Fenerbahçe vijf punten voorsprong op Besiktas, dat nog twee duels tegoed heeft. Maandag kan de nummer twee het gat weer terugbrengen tot twee punten door in eigen huis van Eskisehirspor te winnen. Fener  beleeft door de zege ook een goede generale voor het Europa League-duel met Sporting Braga, dat donderdag in de achtste finale op bezoek komt in Istanbul.