Fenerbahçe naar halve finale, Besiktas verslikt zich

Fenerbahçe heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van het Turkse bekertoernooi. Derdeklasser Amed Sportif werd met 3-1 verslagen door de topclub uit Istanbul.

Amed Sportif had in de heenwedstrijd nog indruk gemaakt door met 3-3 gelijk te spelen tegen Fenerbahçe. De Turkse grootmacht rechtte de rug echter in de thuiswedstrijd door zonder bovenmatige inspanning met 3-1 te winnen.

In de 31ste minuut brak Mehmet Topuz de ban door van een meter of achttien in de bovenhoek te schieten. Fernandão, de grootste concurrent van de afwezige Robin van Persie, tikte vlak voor rust bij de tweede paal de 2-0 tegen de touwen. Het was alweer het twintigste officiële doelpunt van het seizoen van de Braziliaanse spits, die met grote regelmaat de voorkeur krijgt boven Van Persie.

Diezelfde Fernandão liet zich in de tweede helft op minder positieve wijze gelden door een gigantische kans te verprutsen en een gele kaart te krijgen. Amed Sportif kwam via Kamil Icer zelfs nog terug tot 2-1. Een nieuwe stunt zat er echter niet in, want Nani bepaalde de eindstand in de 89ste minuut op 3-1.

Konyaspor - Besiktas 1-0
Niet Besiktas, maar Konyaspor is zeer verrassend de tegenstander van Fenerbahçe in de halve finale van de Turkse beker. De nummer drie van de Turkse competitie won de heenwedstrijd al met 2-1 van Besiktas en was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de topclub. Alban Meha maakte in de 84ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.