Fellaini: van hoongelach tot gevierde man

Reacties

Marouane Fellaini is momenteel in de vorm van zijn leven en dat is merkbaar op Old Trafford. Manager José Mourinho is verguld met het spel van de middenvelder van Manchester United.

Fellaini: van hoongelach tot gevierde man

Het immer kritische publiek van Manchester United zette het op een klappen toen Fellaini na het duel met Crystal Palace naar de catacomben liep. De Belgisch international zal opgelucht zijn, aangezien hij nog niet zo lang geleden werd uitgefloten door een deel van het publiek.

Oud-United-verdediger Phil Neville ging wel erg ver in zijn bewondering voor Fellaini:

Tegen Palace kroonde Fellaini zich tot de grote man aan de kant van United. Met twee treffers was hij grotendeels verantwoordelijk voor de 4-0 zege die de koploper boekte op de hekkensluiter. Het betekende zijn tweede en derde treffer in de zes Premier League-duels van dit seizoen, waarin hij er drie op de bank startte.

Enkel in het seizoen 2014/15 was de boomlange Belg vaker trefzeker voor de ploeg die hem in 2013 op Deadline Day overnam van Everton voor een slordige dertig miljoen euro. Destijds scoorde hij zes keer, maar daar had hij wel 27 duels voor nodig. In zijn eerste seizoen wist hij het net niet te vinden in zestien Premier League-duels, terwijl hij in de seizoenen 2015/16 en 2016/17 beide keren één doelpunt maakte.

Het gemor van het United-publiek was niet altijd onterecht, want net als enkele van zijn medespelers zakte hij de afgelopen seizoenen nogal eens door het ijs. Dit seizoen heeft manager José Mourinho - naar eigen zeggen - de juiste snaar bij de 29-jarige middenvelder weten te raken. 'Fellaini is een vechter, een speler met heel veel trots. Ik ben blij dat ik hem heb geholpen met het bereiken van positiviteit bij de fans.'

Toen Mourinho een jaar geleden werd aangesteld als manager van The Red Devils belde hij Fellaini om te vertellen dat hij hem, tegen de wil van veel fans in, zeker niet zou verkopen. 'Ik denk dat enkel een speler met een sterk karakter de moeilijkheden hier zou kunnen verslaan. Er waren tijden dat mensen de kwaliteiten van hem niet op waarde wisten te schatten, dat is altijd lastig voor een speler.'

De Portugese oefenmeester kan enkel hopen dat de boomlange Fellaini zijn uitstekende vorm vast kan houden, maar Mourinho heeft er vertrouwen in dat dit onder zijn hoede lukt. 'Managers verschillen nou eenmaal, de een vindt een speler niks, terwijl ik de kwaliteiten misschien juist wel zie. Ik heb ook genoeg voorbeelden van spelers die onder mij niet presteerden, maar wel onder andere managers wel', besloot hij tegenover Manchester Evening News.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.