FC Utrecht-leiding houdt vast aan Europese ambities

Na drie opeenvolgende nederlagen (4-1 tegen SC Heerenveen, 3-1 tegen NEC, 1-0 tegen PSV) voorkwam FC Utrecht afgelopen zondag door de 6-4 zege overwinning tegen Ajax een vrije val op de ranglijst. Het was ook de eerste zege onder de nieuwe trainer Jan Wouters (foto).

FC Utrecht-leiding houdt vast aan Europese ambities

De ontlading was daarom na afloop groot bij zowel de spelers als vooral de technische staf. Wouters kreeg na het vertrek van Erwin Koeman te horen dat hij het seizoen mag afmaken met Rob Alflen als assistent, maar intern is er geen onverdeeld vertrouwen in het duo.

Bovendien: de ambitie van de clubleiding (grootaandeelhouder Frans van Seumeren) is nog steeds plaatsing voor de play-offs van de Europa League. Daarom werd deze zomer, ondanks de forse tekorten, een aanzienlijk deel (8,6 miljoen euro) van de transferopbrengst geïnvesteerd in nieuwe spelers.

Dezelfde clubleiding schroomt niet in te grijpen wanneer de ploeg ver zou wegzakken. De tijd van lijdzaam toezien is definitief voorbij in de Galgenwaard sinds Wilco van Schaik tot algemeen directeur is benoemd. Daarvan is iedereen in de club doordrongen. Voor Wouters had de spectaculaire zege tegen de Amsterdamse rivaal daarom niet op een beter moment kunnen komen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's