FC Utrecht zet Vitesse na rust gemakkelijk opzij

FC Utrecht boekte tegen Vitesse zijn vijfde zege van het seizoen. Vooral na rust dwong een goed combinerend Utrecht veel kansen af tegen de Arnhemmers, het won dan ook ruim met 4-0.

Sander Keller, Cedric van der Gun en Ali Boussaboun (foto) waren in Nieuw Galgenwaard de doelpuntenmakers. De bezoekers maakten totaal geen aanspraak op een punt.

Keller opende na een half uur de score, door van dichtbij een corner van Leroy George binnen te koppen. Het bleef bij één treffer in de eerste helft, maar dit werd in de tweede helft goedgemaakt.

Van der Gun maakte een kleine vijf minuten na rust de 2-0, nadat hij door invaller Tom Caluwé werd weggestuurd. Boussaboun maakte er ook nog twee, bij beide doelpunten zag de Vitesse-defensie er niet goed uit.

Na deze ruime overwinning passeert FC Utrecht Feyenoord en is de club tiende. Vitesse zakt naar plaats vijftien en heeft slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter FC Volendam.