FC Utrecht won al zijn finales om Europees voetbal

Reacties

● FC Utrecht is ongeslagen in de laatste vier uitwedstrijden bij Heracles Almelo (W1, G3); de Almeloërs wonnen op 25 maart 2012 voor het laatst thuis van Utrecht (3-1).

FC Utrecht won al zijn finales om Europees voetbal

● Beide teams kwamen in de laatste negen onderlinge ontmoetingen in Almelo tot scoren.

● Heracles scoorde afgelopen zondag in het duel met FC Groningen tweemaal met het hoofd (Ramon Zomer & Paul Gladon), net zo vaak als in de rest van 2016 (18 wedstrijden).

● Heracles Almelo noteerde in de eerste ronde, weliswaar met een verlenging erbij, precies twee keer zo veel schoten (48 om 24) en schoten op doel (18 om 9) als FC Utrecht.

● Danny Hoesen (7) is de enige Eredivisiespeler die dit seizoen in alle competities bij meer doelpunten betrokken was als invaller dan Paul Gladon (5 – 3 goals, 2 assists).

● Wout Weghorst was trefzeker met zeven van zijn laatste tien schoten op doel voor Heracles Almelo.

● Sinds de terugkeer van de play-offs om Europees voetbal in 2006 won Utrecht alle drie finales die de club speelde: tegen Vitesse in 2007 (Intertoto), tegen Roda JC in 2010 en tegen FC Twente in 2013.

Supersub Paul Gladon van Heracles Almelo scoorde twee keer met het hoofd in het duel met FC Groningen.
Supersub Paul Gladon van Heracles Almelo scoorde twee keer met het hoofd in het duel met FC Groningen.

● Utrecht staat voor de derde keer sinds de invoering van de huidige opzet (2008/09) in de finale van de Europese play-offs, een gedeeld record met FC Groningen.

● FC Utrecht maakte in de reguliere competitie meer overtredingen tegen Heracles dan tegen elk ander team over twee duels (35).

● Sébastien Haller scoorde in dienst van FC Utrecht alleen tegen FC Dordrecht en PEC Zwolle vaker (4 keer) dan tegen Heracles Almelo (3).

● Alleen Luuk de Jong (32) en Vincent Janssen (31) scoorden dit seizoen van alle Eredivisiespelers vaker in alle competities dan Sébastien Haller (24 – gelijk met Arkadiusz Milik).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.