FC Utrecht snakt naar einde aan zwakke reeksen

Reacties

In de aanloop naar de 24ste speelronde van de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken.Zaterdagavond staan AZ en FC Utrecht tegenover elkaar in het AFAS Stadion (aftrap 20.45 uur).

● Gelijkspelen in Alkmaar doen AZ en FC Utrecht niet vaak tegen elkaar. In totaal 33 keer eerder stonden de teams tegenover elkaar en slechts 2 keer was er een remise. AZ won 26 keer en de Utrechters 5 keer.

● Vorig seizoen gaf AZ FC Utrecht in Alkmaar een forse draai om de oren en won met 6-0. Jozy Altidore scoorde drie keer, Mike van der Hoorn scoorde in eigen doel en Markus Henriksen en Aron Jóhannsson maakten de zes vol.

● FC Utrecht stond dat duel na een dik half uur al met negen man op het veld na rood voor Anouar Kali en Jan Wuytens (nu actief bij AZ).

● De laatste zeven keer dat AZ FC Utrecht ontving, grepen de Alkmaarders telkens de zege. De laatste winst van FC Utrecht in Alkmaar dateert van 19 februari 2006 (2-3).

● De goals van FC Utrecht werden toen gemaakt door Leendert van Steensel, Adil Ramzi en Robin Nelisse (strafschop). De doelpunten van AZ kwamen van Danny Koevermans. De spits tekende afgelopen winterstop bij FC Utrecht.

● Verdediger Nick Viergever speelt tegen FC Utrecht zijn honderdste wedstrijd voor AZ in de Eredivisie.

● Nemanja Gudelj speelt zijn honderdste Eredivisiewedstrijd. De AZ-middenvelder deed dit 79 keer in het shirt van NAC Breda.

● Keeper Esteban en verdediger Jeffrey Gouweleeuw sloegen dit seizoen nog geen minuut over namens AZ.

● De laatste vijf wedstrijden in Alkmaar kwam FC Utrecht niet tot scoren, een reeks van vierhonderdvijftig minuten. AZ maakte in zijn laatste dertien thuiswedstrijden tegen FC Utrecht telkens minimaal één treffer.

● AZ kwam in zijn laatste zestien thuiswedstrijden telkens tot minimaal één treffer.

● FC Utrecht wist zijn laatste zeven wedstrijden in de Eredivisie niet te winnen. Het verloor zes keer en speelde alleen tegen Ajax gelijk.

● FC Utrecht kreeg in zijn laatste achttien uitwedstrijden telkens minimaal een treffer tegen.

● FC Utrecht pakte in uitwedstrijden slechts vier punten dit seizoen. Het team is daarmee, samen met SC Cambuur, de slechts presterende ploeg op vreemde grond in de Eredivisie.

Samenstelling: Jasper Steppé

FC Utrecht snakt naar einde aan zwakke reeksen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.