FC Utrecht neemt Van der Meer alsnog over van Go Ahead

Reacties

Robin van der Meer verruilt Go Ahead Eagles voor FC Utrecht. De linksback tekent voor vier jaar in de Domstad. De 21-jarige Van der Meer is bij Utrecht de vervanger van de langdurig geblesseerde Edson Braafheid.

FC Utrecht neemt Van der Meer alsnog over van Go Ahead

De overgang van Van der Meer kwam dinsdag op losse schroeven te staan toen bekend werd dat de clubs een conflict hadden over de transfer. Er lag een akkoord over de transfersom en de linksback was al medisch gekeurd. Go Ahead kwam met de aanvullende voorwaarde dat Van der Meer zijn aandeel in de transfersom moest laten vallen.

Vervanger
Volgens de leiding van de club uit Deventer wilde Kowet wel degelijk meewerken aan een overgang, maar was er aan FC Utrecht het voorbehoud gemaakt dat het eerst een volwaardige vervanger voor Van der Meer wilde aantrekken. Dat Van der Meer zijn percentage, of een deel daarvan, moest laten vallen, hoort volgens de club bij het gebruikelijke spel van onderhandelingen.

Van der Meer komt uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakte in 2014 de overstap naar Go Ahead. Vorig seizoen debuteerde de verdediger in de Jupiler League en werd hij een vaste waarde in de defensie. De linksback had nog een contract tot medio 2018 in Deventer. Go Ahead trok woensdagochtend met Sébastien Lucigno al een vervanger aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.