Transferruzie Eagles en FC Utrecht over Van der Meer

Reacties

FC Utrecht en Go Ahead Eagles hebben een transferconflict over Robin van der Meer (21). De linksback van Go Ahead Eagles zou vandaag een meerjarig contract tekenen in de Domstad. FC Utrecht ziet in Van der Meer de vervanger van de langdurig geblesseerde Edson Braafheid.

Transferruzie Eagles en FC Utrecht over Van der Meer

Beide clubs kwamen maandagavond tot een akkoord over de transfersom. Vanochtend is Van der Meer medisch gekeurd. Tevens heeft hij gesproken met de directie en coach Erik ten Hag. Vanmiddag stond de perspresentatie gepland.

Maar toen kwam Go Ahead Eagles opeens met een aanvullende voorwaarde: Van der Meer moest zijn aandeel in de transfersom laten vallen. Volgens zijn contract heeft de speler recht op een percentage. Van der Meer weigerde, waarna Go Ahead Eagles niet meer wil meewerken aan de overgang. Van der Meer is gedesillusioneerd teruggekeerd naar Deventer.

Volgens de leiding van de club uit Deventer wil Kowet wel degelijk meewerken aan een overgang, maar was er aan FC Utrecht het voorbehoud gemaakt dat het eerst een volwaardige vervanger voor Van der Meer wilde aantrekken. Gisteravond laat dacht de Eredivisionist daar rond mee te zijn, maar de bewuste speler haakte vanochtend af. Ook plan B mislukte vandaag, waardoor de deal met FC Utrecht vooralsnog afketste.

Wellicht dat er voor Van der Meer nog hoop is, want Go Ahead Eagles is nog altijd voornemens een goede linksback als vervanger voor de Voorburger aan te trekken. Dat Van der Meer zijn percentage, of een deel daarvan, moest laten vallen, hoort volgens de club bij het gebruikelijke spel van onderhandelingen. (Tom Knipping en Marco Timmer)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.